Демаркація проблемного поля влади в теоретичних висновках Г. Маркузе - Поліщук, О.С. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
Стаття є дослідженням деяких теоретичних висновків Г. Маркузе відносно влади. Дається опис концепції влади Г. Маркузе в її зв'язку з деякими іншими проблемами, важливими як для класичних марксистів, так і для неомарксистської школи, зокрема з проблемами раціональності, тотальності, свободи, обмеження інстинктів та мови. Визначаються деякі критичні марксистські та фрейдистські змісти у концепції влади Г. Маркузе, наводяться важливі для аналізу порівняння з концепціями інших авторів.
Keywords: Маркузе; критична теорія; влада; панування; марксизм; фрейдизм