Poрти и Деррида о философии, этике и политике - Азарова, Ю.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2011)
Автор статьи исследует предлагаемую Рорти интерпретацию деконструкции Деррида как «приватного дискурса» и выявляет частичный характер такой оценки. Опираясь на произведения Деррида, автор доказывает, что деконструкция является также «публичным дискурсом», который имеет важное этическое и политическое измерение. Автор статті досліджує запропоновану Рорті інтерпретацію деконструкції Дерріда як «приватного дискурсу» та висвітлює частковий зміст цієї оцінки. Апелюючи до творів Дерріда, автор доводить, що деконструкція є також «публічним дискурсом», який має певний етичний та політичний вимір. In this essay author researches Rorty’s interpretation of Derrida’s deconstruction as a «private thinking» and argues that this interpretation is not wholly relevant. Author proves that deconstruction is also a «public thinking» that has important ethical and political implications.
Keywords: философия постмодерна; этика; политика; деконструкция; postmodern philosophy; ethics; politics; deconstruction