Особистісні якості дітей старшого шкільного віку, що схильні до булінгу - Абсалямова, К.З.; Луценко, О.Л. (My University, 2014)
Метою даної роботи є дослідження особистісних аспектів булінгу в середовищі старшої школи. Вибірку дослідження склали 92 учні 8-11 класів загальноосвітньої школи та їхні класні керівники. Були використані наступні методи: авторська анкета для виявлення схильності до булінгу для дітей та їх класних керівників, психодіагностичні методики «Патохарактерологічний діагностичний опитувальник» А. Є. Личко, авторський «Тест примативності» O. Л. Луценко - K. З. Абсалямової, методика дослідження агресивності людини «Тест руки» Е. Вагнера у модифікації С.Д. Максименка. Знайдені кореляційні зв’язки схильності до булінгу з примативністю, акцентуаціями характеру, демонстративністю, агресивністю та комунікативністю.
Keywords: шкільне цькування, булінг, акцентуації характеру, примативність, агресивність, комунікативність, демонстративність; психологія