Практикум з фізичної та колоїдної хімії - Єльцов, Сергій Віталійович; Водолазька, Наталія Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2012)
Навчальний посібник містить лабораторні роботи з курсу фізичної та колоїдної хімії та відповідає програмі цього курсу для студентів біологічних та медичних спеціальностей вищих навчальних закладів України. У ньому містяться роботи з основних тем цього курсу: хімічної термодинаміки, хімічної рівноваги, фізичної хімії розчинів, електрорушійних сил, електропровідності розчинів, хімічної кінетики, поверхневих явищ, адсорбційних процесів, електричних і оптичних явищ у дисперсних системах, стійкості колоїдних систем і структуроутворенні в них. Посібник призначений для студентів нехімічних спеціальностей університетів, а також може використовуватися як допоміжний матеріал студентами, що навчаються за напрямом підготовки "Хімія".