Вплив історико-культурного потенціалу регіону на розвиток екскурсійної діяльності (на прикладі Київської області) - Колесник, Поліна Євгенівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У контексті активізації інтеграційних і глобалізаційних процесів, зростання мобільності населення та інтенсифікації міжнародних зв’язків, історико-культурний потенціал, представлений матеріальними та нематеріальними пам’ятками різних народів і держав, набуває особливого значення. Він виступає не лише як важливий компонент формування національної ідентичності та світоглядних орієнтирів, а й слугує одним із провідних ресурсів туристичної галузі, активно задіяним у задоволенні рекреаційних потреб та забезпеченні економічної вигоди. … Виконана робота має практичне значення, оскільки отримані результати можуть бути застосовані для створення підручників з туризмознавчих дисциплін, в роботі турфірм та інших організацій туристичного спрямування.
Керівник: Аксьонова Наталя Володимирівна, кандидат історичних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Historical cultures; INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Cultural heritage and cultural production; історико-культурний потенціал; екскурсійна діяльність; історико-культурна спадщина; Київська область; туристичні фірми