Перспективи дедоларизації світової валютної системи - Непрядкіна, Н.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2011)
У статті розглянуто специфіку функціонування сучасної світової валютної системи доларового стандарту. З огляду на підрив авторитету долара США в умовах світової фінансової кризи запропоновано реформування світової валютної системи через створення й запровадження наднаціональної валюти.
Keywords: світова валютна система; наднаціональна валюта; валютний кошик; глобалізація; світова фінансова криза; валюта