Формування професійних компетентностей майбутніх перукарів у процесі навчання дисципліни «Перукарська справа» - Герасименко, Ольга Миколаївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження: теоретично обґрунтувати, розробити та частково експериментально перевірити методику формування професійних компетентності у майбутніх перукарів у процесі навчання дисципліни «Перукарська справа» в закладі професійної (професійно-технічної) освіти.

The purpose of the study: to theoretically substantiate, develop and partially experimentally verify the methodology for forming professional competences in future hairdressers in the process of studying the discipline "Hairdressing" in an institution of vocational (vocational and technical) education.
Керівник роботи : Масич Віталій Васильович, доцент кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики; доцент кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти УІПА
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Pedgogical work; професійна компетентність; модель формування професійної компетентності майбутнього перукаря; мотиваційно-потребнісний, знаннієвий, вміннієвий, особистісний компоненти професійних компетентностей; professional competence; model of formation of basic competence of a future hairdresser; motivational-need, knowledge, skill, personal components of professional competences