Математичне моделювання задач цифрової обробки зображень на основі чисельного інтегрування швидко осцилюючих функцій - Іванов, Сергій Сергійович; Ivanov, Serhiy Serhiyovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дисертаційна робота присвячена математичному моделюванню задач цифрової обробки зображень з використанням нових інформаційних операторів, розробці нових методів обчислення інтегралів від швидко осцилюючих функцій двох та трьох змінних загального виду у випадку, коли інформація про функції задається значеннями на лініях, площинах; дослідженню якості побудованих кубатурних формул. … Результати дисертаційної роботи використані в науковій роботі кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики ННІ «УІПА» ХНУ імені В.Н. Каразіна (акт про впровадження 24.02.2024 р.).

The dissertation is devoted is devoted to the mathematical modeling of digital image processing problems using new information operators, to the development of new methods for calculating integrals of rapidly oscillating functions of two and three variables of general type in the case when information about the functions is given by values on lines and planes; studying the quality of the constructed cubature formulas. … The results of the dissertation were used in the scientific work of the Department of Information Computer Technologies and Mathematics of V. N. Karazin Kharkiv National University “Mathematical modeling and new computational methods”, (act of implementation on 02.24.2024).
Mathematical modeling of digital image processing problems based on numerical integration of rapidly oscillating functions
Науковий керівник: Нечуйвітер Олеся Петрівна, доктор фізико-математичних наук, професор
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Informatics, computer and systems science; MATHEMATICS; математичне моделювання процесів; цифрова обробка зображень; оптимальне чисельне інтегрування; швидко осцилюючі функції; нові інформаційні оператори (інтерлінація, інтерфлетація); відновлення функцій двох та трьох змінних; суми Фур’є; mathematical modeling of processes; digital image processing; numerical integration; rapidly oscillating functions; new information operators (interlineation, interflatation); restoration of functions of two and three variable; Fourier sums