Етика війни і миру: європейські цінності та війна в Україні - Москаленко, Анастасія Валеріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є філософський аналіз ролі етичних цінностей ЄС у визначенні його безпекової та оборонної політики.

The purpose of the study is to provide a philosophical analysis of the role of these ethical values in legitimizing the EU’s security and defense policy during modern military conflicts.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; європейські цінності; війна в Україні; справедлива війна; вічний мир; European values; war in Ukraine; just war; perpetual peace