Розвиток експортно-орієнтованого агробізнесу в Україні - Бондарева, Дар’я Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні основи функціонування агробізнесу в умовах глобалізації та євроінтеграції, розкрито значення аграрного сектору для національної економіки в умовах війни. Проаналізовано стан українського аграрного ринку, а також зовнішньоекономічну діяльність фермерського господарства «ПОДІЛЬСЬКЕ». Визначено ключові проблеми, що стримують розвиток експортного потенціалу підприємства, серед яких – логістичні обмеження, нестабільне середовище та недостатній рівень технологічної модернізації. Запропоновано комплекс практичних заходів для підвищення ефективності експортної стратегії підприємства, включаючи розвиток інфраструктури, впровадження інноваційних рішень та зміцнення міжнародних зв’язків.
Керівник: Заіка Ольга Вікторівна, старший викладач кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; агробізнес; зовнішньоекономічна діяльність; експорт; фермерське господарство; євроінтеграція