Шляхи формування та розвитку лідерства в системі публічної служби - Жила, Денис Михайлович; Zhyla, Denys Mykhailovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти формування лідерства в публічній сфері. Проаналізовано сутність поняття лідерства, його значення для підвищення ефективності державної служби та нормативно-правове забезпечення лідерської діяльності. Розглянуто міжнародний досвід підготовки фахівців-лідерів і оцінено сучасний стан формування лідерських компетенцій в Україні. Запропоновано сучасні підходи та стратегічні напрями реформування системи підготовки лідерів у сфері публічного управління, спрямовані на розвиток управлінських компетентностей та підвищення ефективності публічної служби.
Ways of formation and development of leadership in the public service system
Науковий керівник: Євдокимов Вадім Олександрович, кандидат економічних наук, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; лідерство; компетенції; публічна служба; ефективність управління; ДПУА-23