Розвиток підприємницької активності в умовах невизначеності - Попович, Арсеній Євгенович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Розуміння невизначеностей та оцінка ризиків, пов'язаних з бізнес- можливостями, є важливими для підтримки успіху сталих підприємницьких ініціатив, які запускаються щодня. У цьому новому, перевпорядкованому світі старий спосіб ведення бізнесу більше не відповідає поставленим цілям. Усталені управлінські практики, засновані на передбачуваному попиті та стабільних лініях постачання, не працюють у світі, де попит може зникнути за одну ніч, а постачання може бути перервано з дня на день. Щоб продовжувати працювати в умовах надзвичайної невизначеності, лідерам необхідно переосмислити свій підхід до різних сфер бізнесу, зокрема, як вони планують майбутнє, як вони керують своїми компаніями на щоденній основі, а також як і коли вони співпрацюють з іншими компаніями.

Understanding the uncertainties and assessing the risks associated with business opportunities is essential to supporting the success of sustainable entrepreneurial initiatives that are launched every day. In this new, re-ordered world, the old way of doing business is no longer fit for purpose. Established management practices based on predictable demand and stable supply lines don't work in a world where demand can disappear overnight and supply can be interrupted from day to day. To continue to operate in the face of extreme uncertainty, leaders need to rethink their approach to various areas of business, including how they plan for the future, how they run their companies on a day-to-day basis, and how and when they collaborate with other companies.
Керівник: Глєбова Наталія Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; підприємницька діяльність; невизначеність; ризик; сценарний аналіз; управлінські рішення