In Statu Nascendi. Теоретичні та прагматичні проблеми перекладознавства. Вип. 12 : збірник студентських статей - (:unkn) unknown (Харків : ТОВ "НТМТ", 2011)
До збірника увійшли студентські статті, які досліджують теоретичні та прагматичні проблеми перекладознавства і методики навчання перекла- ду. Зокрема, розглядаються питання галузевого (політика, наука, техніка, спорт, синоптика, методика навчання іноземних мов, лінгвістика) та ху- дожнього перекладу, включаючи особливості перекладу кінофільмів, казок, крилатих та ідіоматичних виразів, а також проблеми, пов’язані з окремими труднощами мовного посередництва (переклад реалій, інновацій, абревіа- тур, цитат, реклами).
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; перекладознавство; методика навчання перекладу; галузевий переклад; історія перекладу; методики досліджень у перекладознавстві; художній переклад; мовне посередництво