Морфологічні ознаки, поширення та екологічні уподобання Albertiniella polyporicola (Jacz.) Malloch et Cain - Акулов, Олександр Юрійович (Чорноморський ботанічний журнал, 2013)
На основі ознайомлення з голотипом, власних матеріалів та літературних даних у статті узагальнено відомості про поширення та екологічні особливості рідкісного виду мікофільного гриба – Albertiniella polyporicola (Jacz.) Malloch et Cain. Наведено історію дослідження цього виду, його повну номенклатурну характеристику, уточнений діагноз та оригінальні ілюстрації. Вперше повідомляється про знахідку A. polyporicola на базидіомах Ganoderma resinaceum Boud. Based on the holotype review, own materials and literature in the article data about the distribution and ecological features of rare species of fungicolous fungi – Albertiniella polyporicola (Jacz.) Malloch et Cain are summarized. The history of this species study, the complete nomenclatural characteristics, revised description and original illustrations are presented. At the first time it is reported about finding of A. рolyporicola on the basidiomata of Ganoderma resinaceum Boud.
Morphological features, distribution and ecological preferences of Albertiniella polyporicola (Jacz.) Malloch et Cain
Морфологические признаки, распространение и экологические предпочтения Albertiniella polyporicola (Jacz.) Malloch et Cain
Keywords: Albertiniella polyporicola; Ganoderma; мікофільні гриби; Україна; fungicolous fungi; Ukraine