Удосконалення системи розвитку персоналу на підприємстві - Коваль, Костянтин Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти удосконалення системи розвитку персоналу підприємства в умовах сучасних економічних змін і зростаючої конкуренції. Розглянуто сутність розвитку персоналу, структуру відповідної системи та основні методи оцінки її ефективності. Узагальнено наукові підходи до управління розвитком людського капіталу як стратегічного ресурсу компанії. На матеріалах компанії «Kernel» проаналізовано фінансово-економічний стан підприємства, структуру персоналу та діючу систему його розвитку, а також здійснено оцінку її ефективності. Розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення системи розвитку персоналу та обґрунтовано економічну доцільність їх впровадження. Запропоновані заходи спрямовані на підвищення продуктивності праці, мотивації персоналу та загальної ефективності діяльності підприємства.
Керівник: Пустовгар Світлана Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; розвиток персоналу; кадровий потенціал; система управління персоналом; ефективність праці; підвищення кваліфікації