Формування ефективної стратегії інтернет-маркетингу на підприємстві в турбулентних умовах - Чуйко, Марина Миколаївна; Chuiko, M. M. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, аналітичних та практичних підходів до формування ефективної стратегії інтернет-маркетингу підприємства в умовах ринкової турбулентності. Розглянуто теоретичні основи стратегічного маркетингу, проаналізовано сучасні стратегії цифрового маркетингу та визначено ключові особливості розроблення інтернет-маркетингової стратегії в нестабільному середовищі. Проведено комплексний аналіз діяльності ТОВ «ВАДАРТ ГРУП», зокрема подано характеристику підприємства, досліджено його організаційну структуру, систему управління, асортимент продукції та основні напрями збуту. Запропоновано практичні рекомендації щодо формування ефективної стратегії інтернет-маркетингу для ТОВ «ВАДАРТ ГРУП». Окрему увагу приділено визначенню цільової аудиторії, розробленню контент-плану, а також обґрунтуванню вибору оптимальних цифрових каналів комунікації з метою підвищення конкурентоспроможності підприємства та його стійкості в турбулентних умовах. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування та розроблення рекомендацій щодо формування ефективної стратегії інтернет-маркетингу підприємства в умовах ринкової турбулентності на прикладі ТОВ «ВАДАРТ ГРУП». Об’єктом дослідження є процес інтернет-маркетингової діяльності підприємства (на прикладі ТОВ «ВАДАРТ ГРУП»). Предметом дослідження кваліфікаційної роботи є методи, інструменти та механізми формування ефективної стратегії інтернет-маркетингу в умовах турбулентного зовнішнього середовища. У роботі використовувались методи: аналіз і синтез наукових джерел, методи стратегічного аналізу, порівняльний та графічний аналіз, методологія SWOT-аналізу тощо. Результати дослідження мають практичну цінність і можуть бути використані підприємством для удосконалення маркетингової діяльності та підвищення ефективності цифрових комунікацій.

The master's qualification work is devoted to the study of theoretical, analytical, and practical approaches to forming an effective Internet marketing strategy for an enterprise in conditions of market turbulence. The theoretical foundations of strategic marketing are considered, modern digital marketing strategies are analyzed, and key features of developing an Internet marketing strategy in an unstable environment are identified. A comprehensive analysis of the activities of VADART GROUP LLC is conducted, in particular, the characteristics of the enterprise are presented, its organizational structure, management system, product range, and main sales directions are studied. Practical recommendations for the formation of an effective Internet marketing strategy for VADART GROUP LLC are proposed. Particular attention is paid to defining the target audience, developing a content plan, and justifying the choice of optimal digital communication channels in order to increase the company's competitiveness and stability in turbulent conditions. The purpose of the qualification work is to justify and develop recommendations for forming an effective Internet marketing strategy for an enterprise in conditions of market turbulence using the example of VADART GROUP LLC. The object of the study is the process of Internet marketing activities of the enterprise (using the example of VADART GROUP LLC). The subject of the qualification work is the methods, tools, and mechanisms for forming an effective Internet marketing strategy in a turbulent external environment. The following methods were used in the work: analysis and synthesis of scientific sources, methods of strategic analysis, comparative and graphical analysis, SWOT analysis methodology, etc. The results of the study are of practical value and can be used by the enterprise to improve marketing activities and increase the effectiveness of digital communications.
Developing an effective internet marketing strategy for a company in turbulent conditions
Керівник: Чобіток Вікторія Іванівна, доктор економічних наук, професор, професор кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; стратегія; інтернет-маркетинг; цільова аудиторія; контент-план; цифрові канали комунікації; соціальні мережі; цифрові платформи; бренд; strategy; internet marketing; target audience; content plan; digital communication channels; social networks; digital platforms; brand