До лексикографічного представлення говірок Центральної Слобожанщини - Сагаровський, А.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
У статті йдеться про стан виготовлення «Діалектного словника Центральної Слобожанщини (Харківщини)», наголошено на інтересі О. О. Потебні до лінгвоетно-культурного середовища цього регіону. Автор у дискутивному порядку пропонує обговорити питання включення до діалектологічних українських словників деяких груп лексики (росіянізми, рідкісні слова (форми), «делікатна» лексика, відвигукові утворення, звуконаслідування), відповідаючи на нього позитивно.
This article about stage of compiling 'Dialectal dictionary of Central Slobozhanshchyna (Kharkiv)'. We pay attention on interest of O. Potebnya to lin-gui-ethno-kultural environment of this region. Author proposes to discuss the question about inscribing in dialectological dictionaries some groups of vocabulary (the russianisms, rare words (forms), 'delicate' vocabulary, the forms that descend from interjections and onomatopoeias). Author answers this question posistively.
Keywords: діалектема; діалектна лексика; діалектний словник; діалектна лексикографія; Потебня; Центральна Слобожанщина (Харківщина)