Поширення та фокусування комбінованих мод діелектричного хвилевідного резонатора терагерцового лазера - Якубів, Валерія (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2022)
Теоретично на основі векторної теорії Релея-Зоммерфельда з використанням випромінювання хвилевідного терагерцового лазера (лямбда=0,4326 мм) проведено дослідження поширення електромагнітних хвиль у проміжній та дальній зонах дифракції та "помірного" і "гострого" фокусування лазерних пучків випромінювання, описуваних комбінованими модами з лінійною поляризацією круглого полого діелектричного хвилеводу.

There was conducted research of a dissemination of electromagnetic waves in the intermediate and far zones of diffraction and "moderate" and "sharp" focus Theoretically on the basis of the vector theory of Rayleigh-Sommerfeld with the radiation of waveguide terahertz laser (лямбда= 0,4326 mm). The laser radiation beams were described by the mod round hollow dielectric waveguide with linear polarization.
Науковий керівник: Вячеслав Олександрович Маслов, академік Академії наук прикладної радіоелектроніки, доктор фізико-математичних наук, професор, голова оргкомітету міжнародної конференції CAOL, завідувач кафедри квантової радіофізики
Keywords: NATURAL SCIENCES; TECHNOLOGY; поле мод; комбіновані моди терагерцового лазера; діелектричний хвилевід; дифракція; гостре та помірне фокусування