Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Сучасні клінічні протоколи препарування твердих тканин зубів» - Жуков, Костянтин Вікторович; Герман, Світлана Іванівна; Ковальчук, Дмитро Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Сучасні клінічні протоколи препарування твердих тканин зубів» складена на засадах доказової медицини, рекомендаціях національних та міжнародних протоколів надання медичної допомоги, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішного застосування їх у повсякденній клінічній практиці. Метою тренінгу є набуття нових, сучасних знань і умінь, необхідних стоматологу при діагностуванні стоматологічних проявів патології зубів, зубних рядів, прикусу, деформацій та запальних й онкологічних процесів у зубо-щелепної системі та при проведенні лікувальних та реабілітаційних заходів. Такі знання та вміння необхідні в терапевтичній, хірургічній, ортопедичній стоматології, пародонтології, дитячій стоматології, ортодонтії, а також в щелепно-лицевій хірургії при диференціальній діагностиці та лікуванні наслідків травматичних пошкоджень, запальних захворювань, кіст, пухлин та інших патологічних станів. Методики та сучасні клінічні протоколи препарування твердих тканин зубів мають свої особливості, застосування яких покращить рівень надання стоматологічної допомоги. Цей захід дасть слухачам теоретичний та практичний досвід з застосування сучасних клінічних протоколів препарування твердих тканин зубів при різних видах стоматологічного лікування та при підготовці до відновлювальних та реконструктивних заходах. В програму заходу інтегровані міждисциплінарні підходи до теоретичної підготовки слухачів, процесі навчання використовуються реальні клінічні приклади, симулятори, віртуальний пацієнт, лекції, клінічні розбори.
Training curriculum for mastering practical skills "Modern clinical protocols for the preparation of hard dental tissues"
Keywords: MEDICINE; стоматологія; dentistry; клінічні протоколи препарування твердих тканин зубів; clinical protocols for preparation of hard dental tissues; діагностування стоматологічних проявів патології зубів; diagnosing dental manifestations of dental pathology