Писатель-колымчанин Георгий Демидов и Харьков - Глибицкая, Светлана Борисовна; Glybytska, S.B.; Глібицька, Світлана Борисівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2019)
У статті, на підставі документальних матеріалів, описано харківський період життя репресованого фізика та письменника Георгія Демидова; показано, як харківські реалії позначилися на його творах. Г. Г. Демидов (1908–1987) жив у Харкові з 1928 по 1938 р.р. Відомості про письменника, які стосуються його перебування в Харкові та наведені у доступних джерелах, мізерні та неточні. Знайомство з архівними матеріалами про Георгія Демидова (архів письменника, переданий дочкою до Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка; матеріали архіву Харківського електротехнічного інституту, що збереглися в Державному архіві Харківської області та архіві Національного технічного університету «ХПІ») дозволило уточнити відомості про його навчання та роботу в Харкові.
Writer-kolymchanin Georgiy Demidov and Kharkov
Keywords: Демидов Георгій Георгійович, фізик, письменник, гулаговець; письменник-колимець; Харків; письменник Георгій Георгійович Демидов; репресовані вихованці Харківського університету (Харківського інституту народної освіти, Харківського фізико-хіміко-математичного інституту); репресовані вчені Электротехнічного інституту (зараз – НТУ «ХПІ»); Ландау Лев Давидович (1908-1968); writer Georgiy Georgievich Demidov; repressed students of Kharkov University (Kharkov Institute of Public Education, Kharkov Physico-Chemical and Mathematical Institute); repressed scientists of the Kharkov Electrotechnical Institute (now NTU “KPI”); Landau L.D.