О спектрах захваченного в потенциальную яму осциллятора - Загородний, Анатолий Глебович; Киричок, Александр Виталиевич; Куклин, Владимир Михайлович; Загородній, Анатолій Глібович; Киричок, Олександр Віталійович; Куклін, Володимир Михайлович (My University, 2013)
Вивчено спектр хвиль, що генеруються осцилятором, захопленим у зовнішню потенційну яму. Власна частота осцилятора при цьому набагато більша за частоту його коливань у потенційній ямі. Враховується ефект віддачі осцилятора при випромінюванні та поглинанні. В тому випадку, якщо енергія віддачі дорівнює енергії повільних коливань осцилятора в потенційній ямі, інтенсивність ліній випромінювання та поглинання на його частоті перевищує інтенсивності інших спектральних ліній.
Keywords: випромінювання; осцилятор, захоплений у потенційну яму; домінування власної частоти осцилятора; oscillator