Закони Ману та соціально-правове становище жінки в сучасній Індії - Рождественська, О.С. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012)
У статті досліджується визначальний вплив стародавніх звичаїв, ритуалів і релігійних уявлень, відображених в епічних і законодавчих пам‘ятниках стародавньої Індії, на формування базових уявлень про роль і місце жінки в індійському суспільстві та їх зв‘язку з соціально-правовим статусом жінки в сучасній Індії.
Keywords: соціально-правове становище жінки; Індія; Закони Ману; обрядовість; традиція; каста; дхарма; гендерна нерівність; права людини; інфантіцід