«Матерія» та «інформація»: сучасні філософські сполучення - Федотова, Аліса Євгенівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є дослідження спектру уявлень про взаємини «матерії» та «інформації» в руслі сучасних філософських пропозицій щодо нової онтології.

The purpose of the study is to analyze the spectrum of philosophical interpretations of the interaction between matter and information in the context of proposals for a new ontology.
Керівник : Шильман Михайло Євгенович, кандидат філософських наук, доцент. Кафедра теоретичної і практичної філософії імені професора Й. Б. Шада
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; матерія; інформація; онтологія; агентність; технофілософія; пост-гуманізм; цифрова реальність; matter; information; ontology; agency; techno-philosophy; posthumanism; digital reality