Сакральність семантики ландшафту - Шевченко, М.В.; Мірошниченко, В.В.; Shevchenko, M.V.; Miroshnichenko, V.V. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті автори розкривають причини сакралізації ландшафтів, використовуючи феноменологічний підхід у географії. У статті розглядається декілька ключових символів, які дозволяють простежити зв'язок між спогляданням за природним явищем і виникненням певних символічних понять. In the article authors opens the reasons of landscapes’ sacralization. He uses the phenomenological approach in geography. The author considers some key symbols which allow retracing connection between contemplation the natural phenomenon and occurrence of certain symbolical concepts.
Sacral semantics of landscape
Keywords: phenomenology; perception; landscape; symbol; token; animism; semantics; феноменологія; сприйняття; ландшафт; символ; анімізм; семантика