Адміністративно-правові методи правового регулювання: сутність та зміст - Чуприна, Ю.Ю. (My University, 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право. – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харків, 2017. Дисертацію присвячено комплексному дослідженню методів адміністративно-правового регулювання суспільних відносин. Проаналізовано правовий метод в системі регулювання суспільних відносин. Охарактеризовано метод як правову категорію, розкрито поняття та надано класифікацію методів адміністративно-правового регулювання, охарактеризовано методи адміністративно-правового регулювання в структурі механізму правового регулювання. Розкрито сутнісні риси методу адміністративно-правового регулювання суспільних відносин, а також обґрунтовано авторський підхід до введення у науковий обіг нового критерію класифікації методів адміністративно-правового регулювання суспільних відносин. На основі аналізу ефективності застосування методів адміністративно-правового регулювання сформульовано конкретні пропозиції щодо оптимізації системи методів адміністративно-правового регулювання.
Administrative and legal methods of legal regulation: the nature and content
Административно-правовые методы правового регулирования: сущность и содержание
Keywords: метод адміністративного права; метод адміністративно-правового регулювання; класифікація методів адміністративно-правового регулювання; механізм адміністративно-правового регулювання; адміністративно-статусний метод; адміністративно-процесуальний метод; адміністративно-деліктний метод; критерії ефективності застосування методів адміністративно-правового регулювання