Конспект лекцій навчальної дісципліни «Корпоративне управління» для спеціальності «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» - Кудінова, Марина Михайлівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012)
Корпоративне управління є складною системою економічних відносин і зобов'язане своєю появою формуванню повноцінної теорії корпоративного менеджменту в 80-і рр. XX століття. У цей час дефініція широко використовується як у науковій літературі, так і в практичній діяльності компаній. Корпоративне управління ґрунтується на таких поняттях, як корпорація, корпоративна власність і корпоративні права.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; корпоративне управління; моделі корпоративного управління; регулювання корпоративного відносин в Україні; корпоративна соціальна відповідальність; корпоративна культура; акціонерне товариство; об'єкт корпоративного управління; управління акціонерним товариством; управління державними корпоративними правами; ринок цінних паперів України; лекційний матеріал