Сталінські кадри. – 1956, 11 лютого. – № 5 (840) - Харківський державний університет імені О.М. Горького (Харків : Друкарня Вид-ва Харківського державного університету імені О.М. Горького, 1956)
«Видавництво Харківського державного університету було організоване в 1950 р.»
«Державна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка була відкрита 26 серпня 1886 року з ініціативи прогресивної частини харківської інтелігенції».
Keywords: Харківський університет; історія Харківського університету; університетська газета; В університетському видавництві; Яременко О., директор видавництва; Достоєвський Ф.М.; Терещенко О.; За допомогою напівпровідників; радіофізичний факультет; фізика напівпровідників; Одна з найбільших в країні; Сухоруков Б., ст. бібліограф ДНБК; Державна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка