Філософія жіночого існування в романі «Невеличка драма» В. Підмогильного - Куриленко, І.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2006)
В статье предпринята попытка проанализировать один из интеллектуальных романов В. Пидмогильного «Небольшая драма» через призму релевантних бинарных оппозиций патриархального / матриархального, маскулинного / феминного, духовного / телесного, рационального / иррационального. The attempt of making the analysis of the A Small Drama by V. Pidmogylny' s in the light of the relevant binary oppositions of the patriarchal / matriarchal, masculine / feminine, spiritual / corporal, rational / irrational is made in the article.
Keywords: Підмогильний; «Невеличка драма»; філософія екзистенціалізму; філософія жіночого існування