Впровадження системи ХАССП у виробництва харчової продукції : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної форми здобуття освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» [Електронний ресурс]
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Анотація
Конспект лекцій розроблено для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної форми здобуття освіти спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільсько-господарської продукції та харчові технології). У конспекті лекцій висвітлено питання організації та нормативно-правового регулювання управління якістю, а також процеси створення й упровадження систем управління якістю (ХАССП). Розглянуто принципи їх ефективного функціонування, методи контролю та оцінювання рівня якості. Окрему увагу приділено застосуванню загальнотеоретичних підходів для вирішення практичних завдань, пов’язаних із контролем, забезпеченням, підвищенням і управлінням якістю харчової продукції, харчових виробництв і послуг ресторанного господарства.
The lecture notes are designed for students of the second (master's) level of full-time higher education in the specialty 015 Professional Education (Agricultural Production, Processing of Agricultural Products and Food Technologies). The lecture notes cover the issues of organization and regulatory regulation of quality management, as well as the processes of creating and implementing quality management systems (HACCP). The principles of their effective functioning, methods of quality control and assessment are considered. Special attention is paid to the application of general theoretical approaches to solving practical problems related to the control, provision, improvement and management of the quality of food products, food production and restaurant services.
The lecture notes are designed for students of the second (master's) level of full-time higher education in the specialty 015 Professional Education (Agricultural Production, Processing of Agricultural Products and Food Technologies). The lecture notes cover the issues of organization and regulatory regulation of quality management, as well as the processes of creating and implementing quality management systems (HACCP). The principles of their effective functioning, methods of quality control and assessment are considered. Special attention is paid to the application of general theoretical approaches to solving practical problems related to the control, provision, improvement and management of the quality of food products, food production and restaurant services.
Опис
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Ключові слова
SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics, SOCIAL SCIENCES::Business and economics, FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Product science::Food science, INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Domestic science and nutrition, FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Area technology::Agricultural engineering, TECHNOLOGY::Chemical engineering::Food technology, система управління якості ХАССП, принципи, впровадження, харчова галузь, HACCP quality management system, principles, implementation, food industry
Бібліографічний опис
Впровадження системи ХАССП у виробництва харчової продукції : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної форми здобуття освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» [Електронний ресурс] / укладачі І. В. Цихановська, Т. А. Лазарєва. – Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025. – 139 с. (PDF)
