Хімічний факультет
Постійне посилання на розділhttps://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/52
Переглянути
Документ Аналітична хімія кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод(Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023) Юрченко, Олег Іванович; Черножук, Тетяна Василівна; Пантелеймонов, Антон Віталійович; Бакланова, Лариса Володимирівна; Бакланов, Олександр Миколайович; Yurchenko , Oleg I.; Chernozhuk , Tetjana V.; Panteleimonov, Anton V.; Baklanova, Larisa V.; Baklanov, Olexander M.У монографії систематизовано дані досліджень щодо аналітичної хімії кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод. Наведено систему методик аналізу кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод, що дозволяє визначати вміст основної речовини, макро- і мікродомішок з використанням різних методів аналізу. Поряд з конкретними методиками аналізу надано деякі результати теоретичних і експериментальних досліджень в області використання ультразвуку в якості аналітичного сигналу та для інтенсифікації пробопідготовки кухонної солі та розсолів для визначення мікродомішок. Наведено відомості щодо використання надвисокочастотного ультразвуку та одночасної дії ультразвуку надвисокої та низької частот для інтенсифікації пробопідготовки та для ініціювання сонолюмінесценції у методі сонолюмінесцентна спектроскопія. Призначена для хіміків-аналітиків, що займаються питаннями аналізу кухонної солі, розсолів і високомінералізованих вод. Буде корисна студентам, магістрам та аспірантам, що займаються питаннями аналізу кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод.