Навчально-науковий інститут екології (Екологічний факультет)
Постійне посилання на розділhttps://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/37
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Transormations in contemporary society: social aspects(Opole: The Academy of Management and Administration in Opole, 2017) Shulika, B.; Nekos, A.; Porvan, A.; Vysotska, O.; Zubkova, L.У монографії надається аналіз адаптаційних підходів щодо підготовки дітей до змін у сучасному суспільстві. Описуються особливості соціальних комунікацій, що аналізують умови трансформації у суспільстві. Приділяється особлива увага проблемам формування національної свідомості. В монографії представлені дослідження проблем формування творчої особистості в умовах соціальних трансформацій. Зокрема, питання щодо врахування сучасних проблем молоді і її місцезнаходження в суспільстві, що створює фон цілеспрямованого розвитку інтеграції поколінь, який забезпечує ефективну соціалізацію і формування. Проаналізовано ситуацію розвитку особистості дитини в нестаціонарному і нестійкому середовищі. Визначено соціальні аспекти формування творчої особистості студента в процесі музичної та навчальної діяльності, особливості діяльності психологічної служби.Документ Использование дисперсионного анализа для определения влияния природных и антропогенных факторов на формирование качества растительной продукции(Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012) Некос, А.Н.; Семибратова, П.В.; Высоцкая, Е.В.; Порван, А.П.; Петухова, А.Л.; Nekos, A.; Semibratova, P.; Vysotska, E.; Porvan, A.; Petukhova, A.Рассматривается степень влияния природных и антропогенных факторов на содержание микроэлементов в продуктах питания растительного происхождения с помощью методов дисперсионного анализа. Установлены закономерности накопления микроэлементов в растительной продукции в зависимости от почвенного разнообразия, природной зоны, а также от уровня загрязнения поверхностных вод. We consider the degree of influence of natural and anthropogenic factors on the content of trace elements in foods of plant origin, using the methods of analysis of variance. The laws of accumulation of trace elements in plant products, depending on soil biodiversity, natural area, as well as the level of pollution of surface waters.