Наукові видання. Хімічний факультет
Постійне посилання колекціїhttps://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/662
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Хімічні Каразінські читання – 2024 (ХКЧ’24) : ХVI Всеукраїнська наукова конференція студентів та аспірантів, м. Харків, 30 квіт. 2024 р. : тези доповідей(Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)Тези доповідей представлені за теоретичними та практичними результатами наукових досліджень, виконаних студентами та аспірантами вищих навчальних закладів і науково-дослідницьких установ України. Для науковців та студентів ВНЗ та НДІ України. Тези доповідей подаються в авторській редакції.Документ Хімічні Каразінські читання – 2023 (ХКЧ'23) : XV Всеукраїнська наукова конференція студентів та аспірантів, м. Харків, 24–26 квіт. 2023 р. : тези доповідей. – Харків: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023. – 215 с.(Харків: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)Тези доповідей представлені за теоретичними та практичними результатами наукових досліджень, виконаних студентами та аспірантами вищих навчальних закладів і науково-дослідницьких установ України. Для науковців та студентів ВНЗ та НДІ України. Тези доповідей подаються в авторській редакції.Документ Аналітична хімія кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод(Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023) Юрченко, Олег Іванович; Черножук, Тетяна Василівна; Пантелеймонов, Антон Віталійович; Бакланова, Лариса Володимирівна; Бакланов, Олександр Миколайович; Yurchenko , Oleg I.; Chernozhuk , Tetjana V.; Panteleimonov, Anton V.; Baklanova, Larisa V.; Baklanov, Olexander M.У монографії систематизовано дані досліджень щодо аналітичної хімії кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод. Наведено систему методик аналізу кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод, що дозволяє визначати вміст основної речовини, макро- і мікродомішок з використанням різних методів аналізу. Поряд з конкретними методиками аналізу надано деякі результати теоретичних і експериментальних досліджень в області використання ультразвуку в якості аналітичного сигналу та для інтенсифікації пробопідготовки кухонної солі та розсолів для визначення мікродомішок. Наведено відомості щодо використання надвисокочастотного ультразвуку та одночасної дії ультразвуку надвисокої та низької частот для інтенсифікації пробопідготовки та для ініціювання сонолюмінесценції у методі сонолюмінесцентна спектроскопія. Призначена для хіміків-аналітиків, що займаються питаннями аналізу кухонної солі, розсолів і високомінералізованих вод. Буде корисна студентам, магістрам та аспірантам, що займаються питаннями аналізу кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод.