Наукові роботи. Медичний факультет
Постійне посилання колекціїhttps://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/1136
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Шигеллез(Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008) Малый, В.П.; Волобуева, О.В.; Лядова, Т.И.В лекции представлены этиологическая, эпидемиологическая, патогенетическая и клиническая характеристика шигеллезов. Освещены основные подходы к диагностике, лечению и профилактике заболевания. В лекції представлені етіологічна, епідеміологічна, патогенетична та клінічна характеристика шигельозів. Освітлені основні підходи до діагностики, лікування і профілактики захворювання. In a lecture are presented etiologic, epidemiology, patogenetic and clinical description of shigellosis. Basic approaches to diagnostics, medical treatment and prophylaxis of disease are represented.Документ Клинико-эпидемиологическая характеристика ботулизма в Харьковском регионе(Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009) Лядова, Т.И.; Волобуева, О.В.; Малый, В.П.; Тимкович, М.А.В статье представлена характеристика клинико-эпидемиологических данных заболеваемостью ботулизмом в г. Харькове на протяжении последних 10 лет. Подробно изучены эпидемиологические аспекты ботулизма, возрастная характеристика, клинические проявления болезни в зависимости от тяжести течения, осложнения и исходы. Установлено, что длительность инкубационного периода при ботулизме напрямую зависит от тяжести заболевания и его исходов. Выявлено, что доминирующим этиологическим фактором ботулизма в Харьковском регионе является копченная и вяленая рыба домашнего приготовления. ботулізм в м. Харкові протягом останніх 10 років. Ретельно вивчені епідеміологічні аспекти ботулізму, вікова характеристика, клінічні прояви захворювання залежно від тяжкості перебігу, ускладнень і наслідків. Встановлено, що тривалість інкубаційного періоду при ботулізмі напряму залежить від тяжкості хвороби та її наслідків. Виявлено, що домінуючим етіологічним чинником ботулізму в Харківському регіоні являється копчена та в'ялена риба домашнього виготовлення. In the article presents of clinical and epidemiological data by disease by botulism in Kharkov during the last 10 years. In detail the epidemiology aspects of disease by botulism are studied, age description, clinical symptoms of disease depending on weight of current, complications and outcomes. It is set, that duration of latent period at botulism straight relies on weight of disease and his outcomes. It is exposed, that is the dominant etiologic factor of botulism in the Kharkov region smoked and dried fish domestic preparation.