Причини порушення харчового статусу організму та наукове обґрунтування його корекції : методичні рекомендації до самостійної роботи здобувачів вищої медичної освіти 3-го року навчання з елективного курсу «Нутриціологія» [Електронний ресурс]
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
Анотація
Методичні рекомендації висвітлюють основні функції макронутрієнтів, недостатнє або надлишкове надходження яких може спричинити виникнення аліментарних захворювань; надають перелік основних продуктів-джерел повноцінних білків, жирів та вуглеводів, принципи оцінки їх повноцінності. Для самостійної роботи з елективного курсу «Нутриціологія» здобувачів вищої освіти 3 року навчання за темою «Причини порушення харчового статусу організму та наукове обґрунтування його корекції».
Methodical recommendations highlight the main functions of macronutrients, the insufficient or excessive intake of which can cause the occurrence of alimentary diseases; provide a list of the main products-sources of complete proteins, fats and carbohydrates, principles of assessing their completeness. For independent work from the elective course «Nutritionology» for students of the 3rd year of higher education on the topic «Causes of the violation of the nutritional status of the body and the scientific justification of its correction».
Methodical recommendations highlight the main functions of macronutrients, the insufficient or excessive intake of which can cause the occurrence of alimentary diseases; provide a list of the main products-sources of complete proteins, fats and carbohydrates, principles of assessing their completeness. For independent work from the elective course «Nutritionology» for students of the 3rd year of higher education on the topic «Causes of the violation of the nutritional status of the body and the scientific justification of its correction».
Опис
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Ключові слова
MEDICINE, нутрієнти, функції білків, функції жирів, функції вуглеводів, незамінні амінокислоти, ПНЖК, фосфатиди, стерини, токофероли, моносахариди, дисахариди, полісахариди, харчові волокна, глікемічний індекс, nutrients, functions of proteins, fats, carbohydrates, essential amino acids, PUFAs, phosphatides, sterols, tocopherols, monosaccharides, disaccharides, polysaccharides, dietary fibers, glycemic index
Бібліографічний опис
Причини порушення харчового статусу організму та наукове обґрунтування його корекції : методичні рекомендації до самостійної роботи здобувачів вищої медичної освіти 3-го року навчання з елективного курсу «Нутриціологія» [Електронний ресурс] / укладач Ж.В. Сотнікова-Мелешкіна. – Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023. – 45 с. (PDF)